January 28, 2012

Ahli baru di Azra Fesyen.

Assalamualaikum n salam sejahtera buat semua pembaca blog
madam.Moga semua sihat ceria selalu.Amin.Mmmm thn baru
hampir sebulan berlalu,bagaimana dgn perancangan n azam
thn baru.Harap semua yg kita impikan menjadi kenyataan.
Insyaallah.Sebenarnya N3 kali ini,madam nk kongsi
pekara menaarik di Azra Fesyen.
Di awal thn,Azra Fesyen telah mula mengorak langkah setapak
kedepan dgn menambah beberapa peralatan di Azra Fesyen.
Penambahan ini adalah kerana penambahan student yg
agak memberangsangkan.Moga ianya berterusan...
ramai yg dh tahu sistem madam mengajar n suka serta
tertarik utk menyertainya.Dalam waktu mengajar,madam
sangat suka berkongsi tips/petua dan memberi motivasi pd
studen madam.Student madam boleh bertanya apa saja
tentang dunia jahitan...Insyaallah,akan madam jwb semuanya.
Mmmm...tengok tu!madam ni kalau dh mula menceceh,panjang
lak ceritanya.Jom la kita tengok n berkenalan dgn ahli baru di
Azra Fesyen.....moga semuanya memberi erti yg bermakna
pd Azra Fesyen yg sangat madam sayangi....Jom jom jom!





Jeng jeng jenggggg....hah!ni la ahli baru di Azra Fesyen....
Comei kan?Mesin jahit Singer 8280.Madam membuat
penambahan mesin jahit utk memenuhi keperluan
student madam.Pd mulanya nk beli mesin high speed
tp ruang kedai madam tak mengizinkan.Sbb madam
ada buat penambahan peralatan yg lain.Jom tengok lg!



Hah!yg ni madam tambah 3 biji bangku plastik dan
lagi 1 meja utk membuat pola/mengunting kain.
Sebelum ni madam ada 2 biji meja sebegini dan 3
biji meja besar.




Hah!Yg ni madam jumpa masa dok pusing2
dlm carefour,rasa berkenan terus jer madam
rembat satu.Yg ni bertutup sbb tu madam berkenan.
Jd tak la pinggan/cawan madam berhabuk!Biar
semua duduk diam2 dlm bekas tu!hehehe....




La!Yg ni apa pulak?...hehehehe...ni sebenarnya,madam
nak tunjuk hasil kerja mesin yg baru beli tu...kebetulan
ada pulak custemer dtg nak minta tampal seluar anknya,
jadi madam dgn rasa bahagianya telah pun merasmikan
mesin jahit baru tu....sebelum ni madam buat kerja tampal
menampal lain sikit n sebelum ni kalau tang lutut madam
tak buat sbb mesin highspeed susah.TETAPI!bila ada
mesin jahit Singer 8280 ni...ia memudahkan madam...hehehe
madam sayangggggg kat mesin baru ni.....yg lain syng jugak!




Mmmm....yg ni apa pulak?oooo yg ni ialah
lubang butang yg madam cuba buat dgn
menggunakan mesin jahit Singer 8280 tu.
Ok jugak la.Kalau sesak,membantu jugak la
mesin ni pd madam n Azra Fesyen....




Ehhh!ni apa kes???Takkan yg ni pun
madam baru beli?mmmm....hehehe..
sebenarnya,madam bg muka kat
ibu kucing ni.Sian dia..sedang sarat
mengandung.Perutnya besar,mungkin
ada 4 atau 5 ekor ank dlm perutnya.
Itu lah yg di teka oleh semua org yg melihat
keadaannya yg sedang sarat sangat tu!Setelah
kematian Blacky yg sangat madam syng n cintai...
madam belum ada penganti tp janji madam pd
diri madam selagi madam berniaga,madam akan
berkongsi rezeki dgn kucing2 yg ada di sekitar
kedai madam.Jadi madam akan pastikan makanan
kucing(whiskes) dan air mesti sentiasa ada di dlm
bekas makanan n minuman kucing yg terletak
depan kedai madam.Jd,kucing2 gelandangan/terbiar
akan singgah di kedai madam utk menjamu selera.
Bila mereka dh kenyang mereka akan beredar.
Ada juga kucing yg terus setia dtg mkn.Termasuk
la si ibu ni (kucing di atas).Atas belas kasihan,
madam benarkan dia masuk n berehat dlm kedai
madam.Begitu la keadaannya berehat.Tido dlm
keadaan terlentang dgn perut besarnya!Comeikan!




Hah!jeng jeng jeng!!!!......Alhamdulillah....
akhirnya si ibu dah melahirkan anknya.
Si ibu melahirkan anknya dlm kedai madam.
Moga membawa tuah!Amin.Tapi! yg madam
hairan nape 2 jer anknya...madam tunggu lagi.
Kot kot si ibu akan melahirkan lg sbb perutnya
masih besar!tapi....hr ni adalah hr ke4,tak ada pun.
Dgn ini bermakna anknya 2 ekor sahaja!!
Mungkin si ibu ni spesisi perut besar n tebal!hehehe....

Hah!tu la cerita madam utk N3 kali ni.Best tak kongsi
cerita madam?hehehe...sesekali pembaca madam,layan
la kepala madam yg serabut ni ya....
Mmm...madam berharap sangat dapat penganti Blacky
secepat mungkin....rindu ku pd mu(Blacky)makin mendalam!
Ok la,spt biasa madam akan tinggalkan pembaca blog ni dgn
salam syng,salam1 M'sia n senyum selalu ya!Daaaaaa.....

No comments:

Post a Comment